חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

נוכחות בינלאומית

קשר עם האו"ם


ועדת או"ם חשובה נסמכת על מחקר ונתונים של "האקדח על שולחן המטבח"

ב-31 באוקטובר 2017, משלחת רמת דרג של בעלוֹת (ובעלי) תפקידים במשרדי ממשלה שונים בישראל הופיעה בפני ועדת CEDAW של האו"ם, הבוחנת אחת לכמה שנים עד כמה עומדות המדינות חברות האו"ם באמנה למיגור אלימות נגד נשים. אחת השאלות שהוועדה הפנתה לחברות המשלחת הייתה: "אילו צעדים מדינת ישראל מתכוונת לנקוט כדי לצמצם את ההחמרה שחלה לאחרונה ברמת הסיכון המאיים על נשים בתוך ביתן, עקב תיקון לחוק (באביב 2016) שהתיר נשיאה של נשק אבטחה גם לאחר המשמרת ומחוץ למקומות העבודה של מאבטחים". יזמת "האקדח על שולחן המטבח" לא עמדה בקשר עם הוועדה או עם כל גוף אחר באו"ם, כך שאין ספק שחברת הוועדה שהעלתה את השאלה שאבה אותה מיזמתה מנתונים ומפרסומים שלנו.

חברת המשלחת הישראלית שהגיבה לשאלה קבעה בתשובתה כי: "המדיניות … נבחנת מחדש בקביעות". ואולם, מידע מקיף שמסרה המדינה בתשובה לעתירה מנהלית שהגשנו בפברואר 2017 מעיד בבירור כי ההפך הוא הנכון. על בסיס זה, התרענו בפני מנכ"לית משרד המשפטים, חברה בכירה במשלחת, כי: "תשובתה של נציגת ישראל בנושא של מדיניות כלי הירייה לקתה בחוסר דיוק (בלשון המעטה) והטעתה למעשה את הוועדה. … [שכן,] המדיניות המתירה נשיאת נשק אבטחה מחוץ למשמרת מתחדשת כלאחר יד, ללא איסוף נתונים מקדים ובלי שום ביסוס עובדתי, תחת סיסמה של 'הגנה מפני טרור'. על פי תוצאות העתירה, היתר זה מתחדש למעשה באופן אוטומטי. יותר מכך, על פני שנה וחצי (מאז נחקק התיקון ומאז הוחל ההיתר) לא הציגו השר לביטחון פנים ומשרדו שום עדות או נתונים המבססים טענה נוספת של נציגת המשלחת (ואת טענותיהם הם) כי יש בנשיאת נשק אבטחה מחוץ למקום העבודה כדי לספק "יתרון משמעותי … בהגנת הציבור מפני פעילות טרור".
במקביל, שלחנו הבהרה דומה גם ליו"ר ועדת CEDAW ולנציבת האו"ם לעניין אלימות נגד נשים.


מסירת עדות לדווח המיוחד של האו"ם לעניין מצבם של מגני זכויות אדם

רלה מזלי, רכזת "האקדח על שולחן המטבח", מסרה ב-3 בדצמבר 2017 עדות בפני הדווח המיוחד של האו"ם לעניין מצבם של מגני זכויות אדם. לבקשת הדווח, העדות התמקדה במצבן של נשים מגינות זכויות אדם ובין היתר בנשים שפעילותן כוללת ביקורת על מיליטריזם ועל הכלים המוציאים אותו לפועל. את הפגישה זימנו וארגנו פעילות הקרן למגני זכויות אדם.

השתתפות בכנסים אקדמיים בינלאומיים

 

הרצאה בכנס לכבוד החוקרת סינתיה קוברן, באוניברסיטת לונדון

העבודה של "האקדח על שולחן המטבח" הוצגה בתמצית בהרצאה של רלה מזלי ב-14 באוקטובר 2017, בכנס: חיבורים בין אקדמיה, אקטיביזם ומדיניות, באוניברסיטת לונדון. הכנס, שנערך לכבוד פועלה העשיר של החוקרת והאקטיביסטית סינתיה קוברן, בחן דרכי התמודדות פמיניסטיות עם מופעים חדשים של פטריארכיה ומיליטריזם.

 

השתתפות בסמינר אקדמי בקייפטאון

במרץ 2019 יזמת הבטיחות והאלימות של אוניברסיטת קייפטאון אירחה את רלה מזלי, מייסדת-שותפה ורכזת האקדח על שולחן המטבח בסמינר שהוקדש לנושא: "פעולה פמיניסטית נגד חימוש אזרחי המוני". לקראת המועד הזה, נערכו מספר פגישות ודיונים עם אדל קירסטיין, מייסדת ומנהלת הארגון הותיק והחשוב: דרום אפריקה חופשייה מנשק. בין היתר, שתי הפעילות ערכו צפיית בקרה אזרחית בעבודתה של ועדה פרלמנטרית מרכזית בענייני משטרה. במפגש אחר, הן ניתחו במבט לאחור את השפעות החלטת האו"ם 1325 על תהליכי מיליטריזציה ותפוצת נשק קל בשיתוף עם החוקרות והפעילות הפמיניסטיות ונסה פאר וסמנתה קוק.

 

נוכחות בתקשורת העולמית


הופעת בכורה בניו יורק טיימס

בראשית מרץ 2018 אוזכר "האקדח על שולחן המטבח" כמקור מידע לכתבה בניו יורק טיימס שערכה השוואה חשובה בין חוקי רישוי הנשק ב-15 מדינות. הכתבה מפרטת שורת דוגמאות לחקיקה – ולחשיבה – המונעת פגיעה מנשק, וביניהן, בהקשר של הליך הוצאת רישיון להחזקת נשק: "בדרום אפריקה, אוסטרליה והודו סמכות לראיין אנשים שימליצו או יזהירו … בקנדה, חובה לספק שמות של שני ממליצים בנוסף לשמות השותפות או שותפים לחיים בשנתיים האחרונות; כל אלה מקבלים הודעה מהמשטרה או מצרפים את חתימתן לבקשת הרישיון … בגרמניה, אחזקת כלי ירייה בבית כרוכה בהסכמה להתיר למשטרה ביקורות פתע לבדיקת העמידה בכללי האחסון." אף לא אחד מהאמצעים ההגיוניים האלו מופיע בחוק כלי הירייה החדש של ממשלת ישראל.


האקדח על שולחן המטבח ב-Newsweek

ב-22 באוגוסט 2018, כמה ימים אחרי שהשר לביטחון פנים הודיע על מדיניותו החדשה לחימוש אזרחי המוני, עיתונאי Newsweek דויד ברנן פרסם סקירה ביקורתית על שינוי המדיניות, תוך הצגת האקדח על שולחן המטבח וציטוט נתונים מדוח "לא נצור".


נוכחות נוספת של האקדח על שולחן המטבח בתקשורת וברשתות החברתיות

בעשור שמאז הקמתו ב-2010, הופיעו ראיונות עם פעילות האקדח על שולחן וצוטטו מחקרים ונתונים שסיפקנו בערוצי התקשורת ABC Radio האוסטרלי, Al Jazeera, Muftah, Wall Street Journal, Vice News, Voice of America, ערוץ NRC ההולנדי, Mondoweiss, ו-Middle East Eye. הם גם הוצגו באתרים של ארגונים עמיתים, כולל רשת IANSA העולמית, Kvinna till Kvinna, NCJW, the Nobel Women's Initiative , Rosa Luxemburg Foundation ואחרים.  

האקדח של שולחן המטבח לוגו לבן

רוצה להתעדכן בפעילות שלנו?

הרשמו לרשימת התפוצה

אנחנו זקוקות לתרומתך!

באמצעות פייפאל או כרטיס אשראי:

*לאחר לחיצה על הכפתור סמנו את התיבה בטופס לתרומה חודשית

או בהעברה בנקאית:

לתרומות פטורות מס מארה"ב, בסכום של למעלה מ-$100

ניתן לתרום דרך הקרן החדשה לישראל.
עדיף לשלם בצ'ק לכתובת:
The New Israel Fund
PO Box 70358, Philadelphia, PA
19176-0358, USA
ורשמו בהערות:
Donor Advised for Gun Free Kitchen Tables

לתרומה דרך הקרן החדשה באמצעות כרטיס אשראי

בסכום של למעלה מ-$100
אנא השתמשו באופצייה: "תרומה לכבוד"
שמוצעת בעמוד הבית של הקרן;
שם ה-Honoree הוא: Gun Free Kitchen Tables
והכתובת למשלוח הודעה מטעם הקרן היא:
gunfreekitchentables@gmail.com

לחצו להורדה - נייר עמדה פורץ דרך שנכתב בתהליך למידה ודיאלוג בין רופאים לזכויות אדם והאקדח על שולחן המטבח